Helium (HNT) Neden Düştü?- 23.12.2022

Helium, nesnelerin interneti (IoT) cihazları için geliştirilmiş, merkeziyetsiz bir blokzincir ağıdır. Kablosuz bağlantı ağına sahip cihazların birbirleri ile bağlantı kurmalarına ve aralarında veri alışverişi yapmalarına olanak sağlayan Helium’un yerel tokeni HNT’dir.

Helium, kablosuz internet bağlantısını topluluklara dağıtmak için büyük hücresel kuleler kullanmak yerine, paylaşılan bir internet erişim noktaları sistemi aracılığıyla toplulukları güçlendirerek "insan gücüyle çalışan bir ağ" oluşturmayı hedefliyor diyebiliriz.

Erişim noktalarının konumlarını ve meşruiyetini kontrol etmek için Proof of Coverage (PoC) adı verilen algoritma tabanlı bir mekanizma kullanan Helium, internet dağıtımına katkıda bulunan kullanıcıları Helium token madenciliği yapmalarına izin vererek ödüllendiriyor. Yani bir kullanıcı bir Helium hotspot'u satın aldığında, The People's Network'ün bir parçası haline geliyor ve böylece HNT madenciliği yapma fırsatına sahip oluyor.

HNT, %11.42’lik düşüşle birlikte 36.72 TL’den işlem görüyor. HNT’nin son 24 saatte tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %71.72 düşüşle birlikte yaklaşık 7 milyon USD olarak görünüyor. Bu düşüşü, HNT fiyatının dünkü yükselişinin akabinde gerçekleşen düzeltme hareketi olarak görebiliriz.