Helium (HNT) Neden Yükseldi?- 19.09.2022

Helium, nesnelerin interneti (IoT) cihazları için geliştirilmiş, merkeziyetsiz bir blokzincir ağıdır. Kablosuz bağlantı ağına sahip cihazların birbirleri ile bağlantı kurmalarına ve aralarında veri alışverişi yapmalarına olanak sağlayan Helium’un yerel tokeni HNT’dir.

Helium, kablosuz internet bağlantısını topluluklara dağıtmak için büyük hücresel kuleler kullanmak yerine, paylaşılan bir internet erişim noktaları sistemi aracılığıyla toplulukları güçlendirerek "insan gücüyle çalışan bir ağ" oluşturmayı hedefliyor diyebiliriz.

Erişim noktalarının konumlarını ve meşruiyetini kontrol etmek için Proof of Coverage (PoC) adı verilen algoritma tabanlı bir mekanizma kullanan Helium, internet dağıtımına katkıda bulunan kullanıcıları Helium token madenciliği yapmalarına izin vererek ödüllendiriyor. Yani bir kullanıcı bir Helium hotspot'u satın aldığında, The People's Network'ün bir parçası haline geliyor ve böylece HNT madenciliği yapma fırsatına sahip oluyor.

Helium (HNT), Şubat 2022'nin başında şirketin dolaşım ağını genişletmek için Kanada'da X-TELIA ile ortaklık kurduğuna dair haberin ardından 9 Şubat'ta 30.35 USD ile zirve yapmıştı. Yine de bu zirve, Dish ile ortaklığının açıklamasının ardından 14 Kasım 2021'de elde edilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 52.71 dolar seviyesine çok uzaktı.

Bugüne geldiğimizde Helium (HNT) Bitcoin’in düşüşüyle birlikte piyasanın aşağı yönlü hareket etmesine karşın ayakta kalmayı başararak dikkati çekti. HNT, son 24 saatte %5.44’lük yükselişle yaklaşık 88 TL’den işlem görüyor. HNT’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte %76 artışla yaklaşık 32 Milyon USD değerinde görünüyor.  Helyum topluluğu, The People's Network'ün büyümesini kutlamak için tek çatı altında yarın New York’ta bir araya gelecek. Toplantıda Helium ekosistemine dair gelişmeler, planlamalar ele alınacak. Bu önemli etkinliğin Helium’un fiyatına olumlu yansıması olduğu düşünülebilir.