Hindistan'da Kripto Paralara Yatırım Yapan Kişilerin Sayısı 2023’te 150 Milyonu Geçebilir

BeInCrypto ile paylaşılan bir araştırma raporuna göre, Hindistan'daki kripto para kullanıcıları potansiyel olarak 2023 yılı içinde 150 milyon sınırını geçebilir. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Hindistan küresel kripto para kullanıcılarının pazar payının %53’üne sahip olabilir.

Söz konusu araştırma, 'Hindistan'ın 2023'te 156 milyondan fazla kripto para kullanıcısına ya da ABD'den beş kat daha fazla kullanıcıya ulaşmasının beklendiğini' iddia ediyor.

Hindistan, özellikle ülkenin devasa nüfusu göz önüne alındığında, kripto paraların benimsenmesi için en büyük pazarlardan biri olarak dikkati çekiyor. Nitekim Hindistan'da kripto paraların benimsenmesini sağlayan birçok faktör bulunmaktadır. Bunlardan biri büyük şehirlerde önde gelen küresel CEO'lardan gençlere kadar çeşitli kitlelerin katıldığı kripto para buluşmalarını yönlendirilen büyüyen bir kültürel hareket mevcuttur. Böylesine farklı bir kitlenin ilgisindeki bu artış, daha fazla insanı harekete katılmaya ve çeşitli kapasitelerde sektöre katılmaya teşvik ediyor. Web3 ve blokzincir projelerine yönelik büyük sermaye akışı da kripto paraların benimsenmesini körükleyen bir başka faktör olarak dikkati çekiyor.

Hindistan'da kripto para birimlerinin büyümesinin bir diğer nedeni de mobil teknolojinin benimsenmesidir. Nitekim Hindistan, 1 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcısıyla dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu durum, dijital ödemeler konusunda rahat ve kripto para birimlerine yatırım yapmak için gerekli teknolojiye sahip geniş bir kullanıcı tabanı yaratmıştır. Ayrıca, Hindistan'da mobil cüzdanların yükselişi, insanların kripto para birimlerinde işlem yapmasını kolaylaştırdı.