Hindistan Maliye Bakanı Sitharaman, Kripto Para Düzenlemesi için Umutlu

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Hindistan'ın G-20 başkanlığı sırasında kripto paralar için ortak düzenleyici çerçevenin oluşturulacağını söyledi. Kripto para tartışmalarının Hindistan'ın G-20 başkanlığı için, özellikle de geçen yıl sektörde yaşanan bir dizi iflas ve ticari başarısızlığın ardından kritik bir önem taşıdığını belirten Sitharaman, "Kripto para birimleri, bu kadar çok çöküş ve şok göz önüne alındığında, G20 başkanlığı altındaki tartışmanın çok önemli bir parçası. Bu konuyla ilgilenmek üzere tüm ülkeler için ortak bir çerçeve geliştirmeye çalışıyoruz," dedi.

1 Aralık 2022'de G20 dönem başkanlığını Endonezya'dan devralan Hindistan da kripto para standart işletim protokolüne (SoP) duyulan ihtiyaç konusunda G20 üyeleriyle görüşmelerde bulunuyor.

Hindistan, özellikle ülkenin devasa nüfusu göz önüne alındığında, kripto paraların benimsenmesi için en büyük pazarlardan biri olarak dikkati çekiyor. Nitekim geçtiğimiz haftalarda BeInCrypto ile paylaşılan bir araştırma raporuna göre, Hindistan'daki kripto para kullanıcıları potansiyel olarak 2023 yılı içinde 150 milyon sınırını geçebilir. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Hindistan küresel kripto para kullanıcılarının pazar payının %53’üne sahip olabilir.