Hive (HIVE) Neden Yükseldi? -11.10.2022

Hive, Steem blokzincirinin (STEEM) topluluk odaklı sert çatalından ortaya çıkan açık kaynaklı bir blokzinciridir. Yani Hive, Steem olarak yola başlamış, daha sonra hardfork ile Hive coin olarak yoluna devam etmiştir diyebiliriz. Hive, merkezi olmayan uygulamalar (DApps) ve sosyal etkileşim için geliştirilmiş bir platform olarak Web 3.0'ı dünyaya getirmek için oluşturulmuştur.

Hive (HIVE), içerik odaklı merkezi olmayan sosyal blog platformlarını desteklemek için temel özelliklere sahip bir kripto para birimidir; ancak aynı zamanda inanılmaz bir dizi finansal ve sosyal projeye de güç vermektedir.

HIVE ağı, sistemde depolanan veriler için şeffaflık, gizlilik ve değişmezlik sağlar. HIVE blokzincir teknolojisi tarafından desteklenen Hive, kripto para piyasanın Bitcoin’in düşüşüyle birlikte aşağı yönlü hareket etmesine karşın ayakta kalmayı başararak dikkati çekti. Hive %7.49 yükselişle yaklaşık 10.78 TL’den işlem görüyor. Hive’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %33.54 artışla, yaklaşık 117 milyon USD olarak görünüyor.

Hive’nin piyasadaki olumsuzluğa rağmen yükselmesinin altında yatan gelişme Hive’in, 11 Ekim'de yani bugün Türkiye saatiyle 15:00’de Evolution başlıklı büyük bir protokol güncellemesi yayınlayacağına yönelik duyurusu olabilir.