Holochain (HOT) Neden Yükseldi?- 23.11.2022

Holo, birincil amacı sosyal uygulamalar için bir barındırma alanı oluşturmak olan çok amaçlı bir merkezi olmayan platformdur. Bu uygulamalar bulut bilişime dayalı eşler arası bir altyapı aracılığıyla merkezi internet dışında barındırılacaktır.

Holo’nun Holochain olarak adlandırılan merkezi çerçevesi, her düğümün ayrı blokzincirinde çalıştığı bir blokzincir sistemidir. Tüm blokzincirler, her bir düğüme özgü şifreleme anahtarlarıyla çalışır.

Bu kavram, her düğümün genel bir ağdaki kaydını güncellemek zorunda kaldığı blok zincirlerindeki ölçeklenebilirlik sorununu ortadan kaldırdı. Bu nedenle, her düğümün kendi blok zinciri olduğundan, bir düğüm çevrimdışı olduğunda hiçbir veri kaybolmaz. Birincil halka açık zincir zinciri herhangi bir etki yaratmadan devam eder.

HOT son 24 saatte %13.50 yükselişle birlikte 0.03099 TL’den işlem görüyor. HOT’un tüm piyasalardaki işlem hacmi de %91 yükselişle birlikte yaklaşık 36 milyon USD olarak görünüyor. Holochain Beta-RC'nin çıkış tarihi açıklandı. Nitekim Holochain Beta Sürüm’ün 15 Aralık 2022’ye kadar yayımlanacağı belirtildi. Bu gelişmenin HOT’un yükselişinde kaldıraç etkisi oluşturduğunu söyleyebiliriz.