Hong Kong, Kripto Düzenlemelerini Genişletiyor

Hong Kong Mali Denetleme Kurumu (SFC), spot Bitcoin yatırım fonlarına (ETF'ler) artan ilgi ve erişim taleplerine yanıt olarak politikalarını güncelledi. SFC, yatırımcıların kripto varlıkları aracı kurumlar aracılığıyla doğrudan alınıp veya satılmasını güvenli bir şekilde olanak sağlamayı hedefliyor.

Buna karşın SFC, karmaşık VA ile ilgili ürünlerin sadece profesyonel yatırımcılara sunulması gerektiğini belirtti. Bu tür ürünlere yatırım yapmayı düşünen müşteriler, yatırım bilgilerini değerlendirmek ve sanal varlık ticareti ile ilgili riskleri üstlenebilmek için yeterli olduklarını kanıtlayan bir testen geçmek zorundalar. Aracı kurumlar da müşterilere net bir şekilde risk hakkında beyanda bulunmak zorunda kalacak.

Hong Kong, kripto ekosistemi için bir merkez olma hedefini gerçekleştirmek için 2023 Haziran'ında yeni bir düzenleyici çerçeve başlatmıştı. Ağustos ayında ise, kripto borsalarına bireysel müşterilere hizmet verme ilk lisansları verdi. Bu adımla Hong Kong, kripto varlıkları halkın daha yaygın kullanmasını ve finansal inovasyona destek veren bir ortamın geliştirilmesini hedefliyor.