Hong Kong ve BAE Merkez Bankası İş Birliği Yapacak

Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) merkez bankaları, kripto paraları finansal hizmet sektörüne uyumlu hale getirmek için finansal teknoloji gelişiminde iş birliği yapmayı hedefliyor. 30 Mayıs'ta Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ve BAE Merkez Bankası yetkilileriyle bir araya geldi. Toplantıda sanal varlık düzenlemeleri ve gelişmeleri hakkında görüşmeler yapıldı. İki merkez bankası, her iki bölgede bulunan inovasyon merkezleri vasıtasıyla, ortak finansal teknoloji ve bilgi paylaşımı için kolaylaştırıcı adımların atılacağını taahhüt etti. Ayrıca toplantıda, iki ülke arasındaki finansal altyapı ve finansal piyasa bağlantısı da tartışılan önemli konular arasında yer aldı. BAE Merkez Bankası yetkilisi Khaled Mohamed Balama süreçle alakalı açıklamalarda bulundu. HKMA ile ilişkinin sürekli ve uzun vadeli olmasını beklediğini belirtti. Kurulan ilişkilerin uzun vadede iki bölgede ekonomik olarak fayda sağlanacağının altını çizen Balama, iki ülkenin ortak çıkarları için hareket edileceğinden bahsetti.

Toplantının ardından, Hong Kong ve BAE merkez bankası yetkilileri, ülkelerindeki bankaların üst düzey yöneticilerine yönelik bir seminer düzenledi. Bu seminerde, uluslararası ödemelerin nasıl iyileştirilebileceği ve BAE şirketlerinin Asya piyasalarına erişim sağlamak için Hong Kong'un finansal altyapı platformlarından nasıl yararlanabileceği gibi çeşitli konular ele alındı.

Nisan ayında, BAE bölgedeki kripto para işletmelerinin faaliyet lisansları için başvuruları kabul etmeye başladı. Hong Kong ise 1 Haziran'da kripto para sektörü için yeni bir düzenleme setini hayata geçirecek. Her iki bölgede kripto para ekosistemine olumlu bir yaklaşım sergiliyor.