Hong Konglu Turistler, Çin’in Dijital Yuan Girişimini Soğuk Karşıladı

Çin'in Shenzhen şehri, Hong Konglu turistlere dijital yuan hard wallet vermeye başladı ancak talep şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. Yerel yönetimin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Shenzhen'in Hong Kong ile anakara arasındaki geçitte yer alan Luohu bölgesindeki yerel yetkililer, 18 Şubat'ta Çin'in ilk dijital yuan sabit cüzdan dağıtıcı makinelerini kurdu.

Luohu bölgesindeki yetkililer projeyi Bank of China ve Hong Kong'da ödemeler için akıllı bir kart olan Octopus Cards ile iş birliği içinde başlattı. Yerel medyanın Salı günü bildirdiğine göre, hedef 22 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında 50.000 dijital yuan hard cüzdan çıkarmaktı, ancak 26 Şubat itibariyle yalnızca 625 ziyaretçi teklifi kabul etti.

Hong Kong'dan gelen ziyaretçiler, gerçek isimle kayıt yaptırarak makinelerden dijital yuan hard cüzdanları alabiliyor ve bunları Octopus kartlarıyla doldurabiliyor. Cüzdanlar daha sonra Luohu bölgesindeki 1.400'den fazla işyerinde alışveriş için kullanılabiliyor ve kullanıcılar hükümetten %20 tüketim sübvansiyonu alabiliyor.

Hong Kong Mali Sekreteri Paul Chan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 2023-2024 bütçe konuşmasında, Hong Kong'un bir finans merkezi olarak konumunu güçlendirmeye devam edeceğini belirtmişti. Chan, sınır ötesi ödemeler için Dijital Yuan ve Hong Kong Dolarının kullanılacağına dikkati çekerek "Sınır ötesi ödeme projeleri için Dijital Hong Kong Doları ve Dijital Renminbi dahil olmak üzere çeşitli fintech altyapı projelerinin uygulama testlerini ve hazırlık çalışmalarını ilerletmeye devam edeceğiz." Demişti.