Hoskinson, CoinDesk’i Satın Almayı Düşünüyor

Cardano blokzincir ağının kurucu ortağı Charles Hoskinson, zor durumdaki Digital Currency Group'un medya kolu CoinDesk'i satın almayı düşündüğünü belirterek, kripto para birimleri ve blokzincir teknolojisiyle ilgili haberlerde gazetecilik güvenilirliğinin yeniden sağlanması gerektiğini söyledi.

ABD'de bir YouTube canlı yayınında konuşan Hoskinson, "Medya tarafına olan ilgim daha geniş... Gazetecilik dürüstlüğüne tekrar nasıl ulaşacağımızı bulmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Hoskinson, CoinDesk'i satın almanın 200 milyon USD’ye mal olacağını tahmin ettiğini ve bir karar vermeden önce finansal verileri inceleyeceğini belirtti.

Kripto para haber sitesi CoinDesk, önde gelen bir finansal danışmanlık ve varlık yönetimi firması olan Lazard'ın danışmanlarını, işletmesinin tamamen veya kısmen satışını araştırmak üzere görevlendirmişti.

Öte yandan Digital Currency Group'a (DCG) bağlı bir kripto para borç verme platformu olan Genesis, dün Bölüm 11 iflas koruması için New York Güney Bölge Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.