HSBC, Dubai'nin KYC Blokzincirine Katılan İlk Yabancı Kuruluş Oldu

Küresel bankacılık devi HSBC, Dubai hükümeti tarafından desteklenen bölgesel Müşterini Tanı (KYC) odaklı özel blokzincirine başarıyla dahil edildiğini duyurdu.

Blokzincir teknolojisinden yararlanarak yerel yatırımcılar ve kurumsal müşteriler için KYC sürecini iyileştirmeyi planlayan HSBC, Dubai merkezli Ekonomik Kalkınma Departmanı tarafından geliştirilen ve “Dubai Ekonomisi” olarak adlandırılan “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) KYC Blokzincir Platformu”‘nda canlı yayın yapan ilk denizaşırı ve dördüncü kurucu üyedir. BAE KYC Blokzincir Platformu, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki lisans yetkilileri ve finans kurumları arasında doğrulanmış müşterinizi tanıyın verilerinin değişimi için ulusal bir ekosistemdir.

Dubai Ekonomisi Geliştirme Direktörü Omar Al Mehairi, BAE'de verimlilik tasarrufu sağlamak ve genel iş ortamını iyileştirmek için BAE KYC Blokzincir Platformu’nu platformu şu sözlerle övdü:

"BAE KYC Blokzincir Platformu, bankalarla ilişki kurmak için gereken süreyi önemli ölçüde azaltarak yatırımcı ile banka hesabı arasındaki yolculuğu dönüştürdü. Bu, BAE'nin küresel İş Yapma Kolaylığı endeksindeki sıralamasını olumlu yönde iyileştirecek."