ICON (ICX) Neden Düştü?- 25.01.2023

ICON’un amacı, blokzincirleri arasında iletişim ve birlikte çalışabilirlik sağlayarak dünyayı birbirine bağlamaktır. Projenin genel hedefi en iyi teknik incelemesinde açıklanmıştır. ICON projesi, farklı hükümetlerden bağımsız blokzincirlerinin aracı olmadan birbirleriyle işlem yapmalarına izin veren merkezi olmayan bir ağ oluşturmayı amaçlıyor. ICON bankalara, hastanelere ve üniversitelere benzersiz blokzincir çözümleri sunmaktadır. ICON platformu yeni nesil blokzincir teknolojisini temsil etmekte ve çeşitli kurumlar ve topluluklar tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde kullanılabilecek merkezi olmayan uygulamaları (DAPP'ler) ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır.

Herkes yeni bir blokzincir projesi oluşturabilir ve ağa katılabilir. Yeni bir blokzincir projesi mevcut projelerle bağlantı kurmak ve yeni benzersiz dünyalar yaratmak ya da blokzincir çok değişkenli olmakta serbesttir.

ICX, son 24 saatte %18.34 düşüşle birlikte yaklaşık 4.18 TL’den işlem görüyor. ICX’in son 24 saatte tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %76 düşüşle birlikte yaklaşık 73 milyon USD olarak görünüyor. ICX fiyatı, Tether (USDT) hariç piyasa değerine göre ilk 10 kripto para projesi ile pozitif korelasyona sahiptir. ICX’teki bu düşüşü son 7 günde yükselmesinin akabindeki düzeltme hareketiyle birlikte piyasadaki genel düşüşe de bağlayabiliriz.