ICON (ICX) Neden Yükseldi?- 30.11.2022

Icon Projesi, birlikte çalışabilirlik üzerine kurulmuş, merkeziyetsiz bir blokzincir ağıdır. Diğer bir ifade ile “Merkeziyetsiz Blokzincir Toplulukları Ağı” da denilebilmektedir. Blokzincir toplulukları ağı olmasının sebebi, farklı sektörlerden ve alanlardan blokzincir kullanan toplulukları bir araya getirmesinden ve aralarında bağlantı oluşturmasından kaynaklanmaktadır.

Icon’un Blokzincir Aktarım Protokolü sayesinde Bitcoin ve Ethereum gibi birbirinden tamamen bağımsız olan blokzincirler birbirlerine bağlanabilmekte ve birbirleri arasında işlem yapabilmektedir. Icon blokzinciri, ICONLOOP tarafından tasarlanan bir blokzincir motoru olan loopchain tarafından desteklenmektedir. ICONLOOP, loopchain’in Güney Kore’de hükümet ve diğer önemli kuruluşlar tarafından benimsenmesini sağlamak için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Loopchain, Seul Büyükşehir Belediyesi’nin standart blokzincir platformu konumundadır.

Icon projesinin sunmak istediği hizmet, topluluk tanımını yeniden şekillendirerek, tamamen merkeziyetsiz bir çağ başlatmaktır. Icon, toplulukları birbirine bağlayarak yeni bir dünya yaratma hedefindedir. Icon aracılığıyla topluluklar geleneksel ekonomik sistemin ötesine geçebilmekte, özgür olabilmekte ve diğer topluluklarla iletişim kurarak en yüksek toplam faydaya ulaşabilmektedirler.

ICX, son 24 saatte %27.16 yükselişle birlikte 4.12 TL’den işlem görüyor. ICX’in tüm piyasalardaki işlem hacmi de % 3156 artışla birlikte yaklaşık 91 milyon USD olarak görünüyor. ICX’deki bu yükselişe yol açabilecek herhangi bir geliştirme, haber akışı vb. görünmüyor. Bu yükselişe teknik analiz kaynaklı faktörler etki etmiş olabilir.