İlk Oyun Arzı - IGO (Initial Game Offering) Nedir?-banner-imageAkademi

İlk Oyun Arzı - IGO (Initial Game Offering) Nedir?

Kripto para ekosisteminde kısa sürede en gözde alanlardan biri haline gelen “GameFi” finans ve oyun piyasalarını bir araya getirmektedir. Kelime anlamı olarak da Game (Oyun) ve Fi (Finans) kelimelerinin bir araya getirilmiş halinden oluşmaktadır. Özellikle pandemi süreci ile birlikte kullanıcı sayılarında artış gözlemlenen oyun sektörü, blokzincir teknolojilerinin dağıtık defter yapısından, şeffaflığından ve güvenliğinden faydalanarak yeni bir ekosistem haline gelmiştir.

Blokzincir teknolojisinin etki ettiği sektörlerden biri de oyun sektörü olmuştur. Günümüzde birçok oyun firması blokzincir üzerinde çalışan oyunlar oluşturmaktadır. Projeler bu oyun için varlıkların daha sonra NFT ya da token olarak ticaretinin sağlanmasını da amaçlamaktadır.

Oyun ve blokzincir teknolojilerinin yükselişiyle birlikte kripto para ekosistemine de yeni alanlar dahil olmaya başladı. Projelerin ilk arzının gerçekleştiği ve fon toplandığı yöntemlerden olan ICO - IEO - STO - IDO gibi yöntemler hakkında detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayarak yazımıza gidebilirsiniz.

Bu yöntemlerden bir diğeri ise blokzincir oyunlarına henüz geliştirme aşamasındayken yatırım yapma imkanı sağlayan IGO’lardır. İlk Oyun Arzı olarak adlandırılan bu IGO’lar, genellikle geliştirme aşamasındaki projelerin fon topladığı ve topladığı fonlarla projenin gelişimine katkı sağladığı yapılardır. Bu yapılarda projeye henüz erken aşamada yatırım yapıldığı için daha uygun maliyetli ve projenin gelecekteki potansiyeline bağlı olarak daha kazançlı yatırım yapılabilir.