Immutable X (IMX) Neden Yükseldi?- 1.02.2023

Immutable X, Ethereum blokzincirindeki NFT'ler için 2. Katman (Layer 2) ölçeklendirme çözümüdür. Immutable X, kullanıcılarına birinci sınıf NFT’ler sunmak için Ethereum blokzincirinin güvenlik ve ölçeklenebilirlik özelliklerinden yararlanmaktadır. StarWave tabanlı ve açık kaynak kodlu bir ağ olan Immutable X, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalar geliştirmesine ve NFT pazar yeri Immutable X Exchange aracılığıyla çok düşük ücretli ya da ücretsiz NFT işlemleri gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır.

IMX, son 24 saatte %2.33 yükselişle birlikte 13.99 TL’den işlem görüyor. IMX’in son 24 saatte tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %13.66 yükselişle birlikte yaklaşık 58 milyon USD olarak görünüyor.

ImmutableX, oyuncuları Web3'e dahil etmek isteyen oyun stüdyoları için Immutable Passport'u yakında piyasaya sürecek. Söz konusu araç; Xbox Gamertag veya Apple ID benzeri, oturum açma sırasında parola gerektirmeyen bir cüzdan, oyuncu profili ve kimlik doğrulama çözümü olarak dikkati çekiyor. Oyuncular Immutable Passport'a entegre edilmiş, güvenli bir dijital cüzdan, dolandırıcılık koruması ve Web3 oyunlarında ve pazar yerlerinde sorunsuz kimlik doğrulama gibi bir dizi araca erişebiliyor. Şirketten gelen açıklamada konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı.

"ImmutableX ekibi tarafından yürütülen müşteri araştırması, Web3 bileşenlerini oyunlarına entegre eden geliştirme stüdyoları için işe alım kolaylığı, güvenlik, uyumluluk ve tak ve çalıştır özelliklerinin en önemli öncelikler olduğunu ortaya koydu" Bu gelişmenin IMX’in yükselişine etki ettiği söylenebilir.