İngiltere Hükümeti Tartışmalı Kripto Veri Toplama Planından Geri Adım Attı

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Birleşik Krallık Hazine Ofisi, kripto para birimleri hakkında finansal standartların kripto para birimi de dahil olmak üzere tüm finansal hizmetlerde tutarlı olması gerektiğini belirten bir danışma belgesi yayımlamıştı.
 
Söz konusu belgede , özel kripto cüzdanlarına para göndermek isteyen kişilerin bunu yaparken alıcının kişisel kimliğini toplaması gerektiğini öne sürülüyordu. Nitekim belgede kara para aklamayı ve terör faaliyetlerinin finansmanını önlemeyi amaçlayan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarına atıfta bulunuluyor, fonların göndericisinin ve alıcısının düzgün bir şekilde tanımlanması isteniyordu.
 
İngiltere hükümeti yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamada, özel kripto para cüzdanlarından kişisel bilgi toplama planlarından vazgeçildiği aktarıldı.
 
Açıklamada ayrıca “Kripto varlık işletmelerinin, özel cüzdan transferleri için kaynak bilgilerinin toplanması yerine, bu bilgileri yalnızca yüksek yasa dışı finansman riski oluşturduğu belirlenen işlemler için toplaması bekleniyor.” ifadeleri yer aldı.