İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cunliffe’den ‘Kripto Düzenlemesi’ Açıklaması

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe Singapur'daki İngiliz Yüksek Komisyonu'nda Birleşik Krallık'taki kripto düzenlemesine ilişkin planlarını ortaya koydu.

Cunliffe, Merkez Bankası’nın Birleşik Krallık'taki farklı finansal hizmetlere, nasıl sunulduklarına bakılmaksızın, sundukları risklerin aynı olması halinde aynı düzenlemeyi uygulayacağını belirterek, “Bana göre mevcut durum, bu riskleri geleneksel dünyada nasıl yönetiyorsak, aynı düzenleme sistemini kripto dünyasına da getirmemiz gerektiğini vurguluyor.” dedi.

Kripto teknolojilerinin finansta önemli yenilik ve gelişme beklentisi sunduğunu ifade eden Cunliffe, “Ancak başarılı olmak için sürdürülebilir inovasyonun risklerin yönetildiği bir çerçeve içinde gerçekleşmesi gerekir. İnsanlar güvenli olmayan uçaklarda uzun süre uçmazlar.” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe tarafından Katar Küresel Bankacılık ve Finans Merkezi’nin yıllık konferansında yapılan açıklamada ülkede Ağustos ayından önce sabit koinler için düzenleyici bir mevzuat çıkarılacağı belirtilmişti.

Sabit koinler için çıkarılacak mevzuat çerçevesinin düzenlenmesi için Birleşik Krallık Hazinesi, İngiltere Merkez Bankası (BoE), Ödeme Sistemleri Düzenleyicisi (PSR) ve Mali Davranış Otoritesi (FCA) dahil olmak üzere düzenleyici kurumların bir araya gelmesi bekleniyor.