Intel, Bitcoin Madenciliği Cihazı 2. Nesil “Bonanza Mine”ı Tanıttı

Geçtiğimiz ay gerçekleşen 2022 Uluslararası Yarı İletken Çip Konferansı (ISSCC 2022) sırasında madencilik cihazları üzerinde çalıştığı öğrenilen Intel, Bitcoin madenciliği cihazı 2. nesil “Bonanza Mine”ı tanıttı.

Bonanza Mine cihazının “BMZ1” adlı serisini piyasaya süren Intel, madencilik şirketleri ile olan rekabetine hız kesmeden devam edebilmek için “BMZ2” adlı ikinci seri cihaz üretimine de başladığını duyurdu. Edinilen bilgiye göre Bitcoin madenciliği üzerinde çalışmalar yürüten Block'u şirketinin sahibi eski Twitter CEO’su Jack Dorsey ilk sıradaki müşteriler arasında.

Bonanza Mine “BMZ2”, saniyede 40 terahash (TH/s) verebilen ultra düşük voltajlı, enerji verimli bir Bitcoin madenciliği ASIC'idir.

Bilgisayar çipi üretim devi Intel Corporation’ın temel hedefi Bitcoin madenciliği kapsamında verimliliği artırmak için yüksek performanslı 3.600 watt'lık yeni bir madencilik çipi sunmaktadır. Intel Kasım 2018’den beri yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde toplam güç tüketimini yaklaşık %15 oranında azaltmayı hedeflemektedir.


bonanza-Intel.jpg