IoI, PayPal Aracılığıyla NFT'yi Herkese Getiren Matic ve Arcane İş Ortaklarıyla Birlikte Devrim Yaratan bir NFT Oyun Platformu Oluşturuyor

Bugün (18 Şubat Perşembe günü), Trade Race Manager (TRM) ile Polygon Network blokzincir çözümü (Matic) ve Arkane Network arasında açıklanan son ortaklıklarla ilgili olarak CEO Rastislav Bakala ile yapılan bir röportajda merak edilen sorular soruldu.

Oyunu kısaca anlatan Bakala, ilk olarak şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Trade Race Manager, Merkeziyetsiz Finans (DeFi) ve NFT araçları sayesinde yatırımcıları ve oyuncuları birbirine bağlayan bir blokzincir oyun platformudur. Herkesin oyunu veya ödülü kazanma oranlarının aynı olduğu play2earn (kazanmak için oyna) modelini vurgulamak istiyoruz. Ana fikir, bir yarış arabasıyla ticaret yapmanız ve her yarış arabasının seçiminize göre farklı bir portföy bulundurmasıdır. Bazı işlevlerin etkin olduğu ücretsiz bir sürümümüz ve aynı zamanda premium olan ücretli bir sürümümüz var. Fakat günlük görevleri takip ederseniz üyelik maliyetlerinizi zaten karşılarsınız.”

Bu orijinal fikrin 2 yıldan fazla bir süre önce çıktığını belirten Bakala, ekibin, finans deneyim geçmişine sahip blokzincir meraklıları ve alım-satım yapan kişilerden oluşan bir ekip olduğu için uzun süredir bu fikrin üzerinde durduklarını belirtti. Tron blokzincirinde 2D araba modelleri ile ilk oyun versiyonunu oluşturan IoI ekibi şu anda, Unity'de yerleşik 3D araba modelleri olan NFT'ler ile duyurulan ve yükseltilen bir ortaklık ile Polygon Network'e (Matic) geçiyor. Orada bir toplulukları olduğu için modellerinden birinin hala Tron'da olduğunu söyleyen Bakala, ikincisinin ise NFT'lerle Polygon'da 3B modellerde olacağını belirtiyor.

Röportajın devamında Bakala’nın cevapladığı sorular ise şu şekilde devam ediyor;

Ekip anonim mi?

“Hayır, web sitesinde görünmememize rağmen ekip anonim değildir; ekibin bilgileri, gerekirse herkes için ve özel yatırımcılar için olan sunumun bir parçası olarak mevcuttur.”

Oyuncular oyunu oynayarak ödülleri nasıl kazanacak?

“Çeşitli olasılıklar var. İlki, yarışı kazanmanızdır. Dolayısıyla portföyünüz belirli bir oyun zamanında en yüksek ROI'yi sağlayacaktır. Oyunları zamanla ve kazanabileceğiniz ödülle farklılaştırıyoruz. Oyuncu bir takım üyesi olabilir ve takımın ödül payını alabilir. Dahası, NFT'ler ile sınırsız ödül imkanı vardır.”

NFT'leri neden kullanıyorsunuz ve hangi standardı tercih ediyorsunuz?

“Fungible (değiştirilebilir) token yardımcı programı, play2earn modeline geçişin nasıl yapılacağına dair harika bir fikirdir. Bunun yararı, oyunumuzda bir arabaya sahip olmanızdır ve bu, yalnızca oyunumuzla değil, tüm blokzincir alanıyla sınırlıdır. Ortak olduğumuz Arkane Network gibi açık pazarda yarışabilir, hisseye sahip olabilir veya arabayı satabilirsiniz. Tam sürümü satın alırsanız, ödüllerinizi ikiye katlayan nadir bir araba alabilirsiniz ve NFT'lerin 200.000 ile sınırlı olduğunu unutmayın. Ayrıca sürpriz olarak, pistler ve takımlar gibi bir NFT ailesi de hazırlıyoruz. NFT'ler için iki standardın farkındayız. ERC-721 standardı, bir cüzdandan diğerine aktarılabilen benzersiz varlıkları belirtmek ve oluşturmak için mükemmeldir. Bununla birlikte, bir ERC-721 token koleksiyonu yavaş ve verimsiz olabilir. ERC-1155'in geldiği yer burasıdır ve aynı anda birden fazla tokenin toplu aktarımına ve bir ERC-721'den daha hızlı bir şekilde izin veren benzersiz dijital NFT'ler sunabilir.”