IoTeX (IOTX) Neden Yükseldi?- 7.11.2022

IoTeX Network, 2017 yılında Singapur'da kayıtlı kar amacı gütmeyen bir vakıf tarafından kurulan açık kaynaklı bir projedir. 

IoTeX, Nesnelerin İnterneti’ni (loT) kullanmak için gizlilik odaklı yeni bir Blokzincir teknolojisi kuran ve açık kaynakla çalışan bir projedir. Cihazların birbiri ile digital iletişim ve etkileşim içerisinde olmasını sağlayacak olan teknolojinin kullanılacağı cihazların 2022 yılına kadar 50 milyarı aşması beklenmektedir. Böylesine büyük bir veri içeren cihazların gerçek zamanlı olarak güvenle iletişim kurması ve verilen emirlerin kötü amaçlı kişiler tarafından olmadığını teyit etmek için Blokzincir’in dağıtık cüzdan ve akıllı kontrat özelliklerinin kullanılmasını dile getirmektedirler. IoTeX ekibi, insanları ve makineleri, IoT akıllı cihazları ve merkezi olmayan uygulamaları bir araya getirerek güven ve gizlilikle etkileşimde bulunmalarını sağlamaya çalışmaktadır.

IOTX, maksimum arzı 10 milyar koin ile sınırlı olan bir yönetişim tokenidir. IOTX için ICO yapılmamıştır.  Bunun yerine, Şubat 2018'de özel bir satış gerçekleştirilmiş ve tokenlerin %24'ü dağıtıldı. Nihayetinde 25.000 ETH toplandı.  Toplam arzın %18'i, ekosistemi iyileştirmek ve tüm varlıklarını teşvik etmek için kullanılmak üzere Ekosistem Fonu rezervi olarak tutulmaktadır.

IOTX, son 24 saatte %2.61 yükselişle birlikte yaklaşık 0.66 TL’den işlem görüyor. IOTX’teki bu yükselişe resmi Twitter hesabından paylaştıkları yatırımcıları beklenti içine sokabilecek “Önümüzdeki hafta, heyecanlı mısın?” ifadesi etki etmiş olabilir.