İran Kripto Parayla Ödenecek İlk Resmi Siparişini Verdi

İran bu hafta içinde kripto para birimiyle ödenecek 10 milyon dolar değerindeki ilk resmi siparişin verildiğini duyurdu. Siparişin ödenmesinde hangi kripto para biriminin kullanılacağı ise açıklanmadı.

İran’da Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili  Twitter'da yaptığı açıklamada, "Eylül ayı sonuna kadar, hedef ülkelerle dış ticarette kripto para birimleri ve akıllı sözleşmelerin kullanımı yaygınlaşacak" ifadelerini kullandı.

İran hükümeti kripto para madenciliği konusundaki tutumunu yumuşatarak 30 kripto madencilik işletmesine izin vermişti. Bu onay, İran polisinin başkent Tahran'daki bir tesiste kripto para madenciliği için kullanılan 7.000'den fazla bilgisayara el koymasının ardından kısa süre sonra gelmişti. Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmada da ülkede kısmen ucuz olan elektriğin bir sonucu olarak, dünya çapında Bitcoin madenciliğinin %4.5'inin İran'da gerçekleştiği ortaya koyulmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri İran'a, ülkenin petrol, bankacılık ve nakliye sektörleri de dahil olmak üzere neredeyse tam bir ekonomik ambargo uyguluyor.