İsrail'in Baş Ekonomisti Kripto Para Düzenlemesi için Tavsiyelerde Bulundu

İsrail Maliye Bakanlığı Baş Ekonomisti Shira Greenberg, Finansal Hizmet Sağlayıcıları Denetçisi ve İsrail Menkul Kıymetler Otoritesine kripto para sektörünü denetlemek için daha fazla yetki verilmesi gerektiğini söyledi.

Greenberg, 28 Kasım'da Maliye Bakanı'na sunduğu 109 sayfalık raporda, ticaret platformlarını ve kripto para ihraççılarını uyumlu hale getirecek ve mali düzenleyicilere verilen yetkileri genişletecek daha kapsamlı bir düzenleyici çerçeve çağrısında bulundu. Greenberg, İsrail'in ticaret platformlarına ve kripto para ihraç edenlere daha sıkı lisanslama gereklilikleri getirerek ve dijital varlıklardan kaynaklanan fonların daha güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlayarak yatırımcı güvenliğini ve korumasını iyileştirmesini tavsiye etti.

İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, Greenberg'i çalışmalarından dolayı överek, raporun İsrail'de hükümetin kullanımı için bu konuda şu anda mevcut olan en kapsamlı ve güncel raporu oluşturduğunu ve önümüzdeki aylarda dijital varlıklarla ilgili konularda raporun gelecekteki kararlar ve mevzuat için bir temel oluşturmasını beklediğini belirtti.