İsviçre Dijital Varlık Bankası Sygnum, Bir Picasso Tablosunda Mülkiyet Sunmak İçin Hisseleri Tokenleştirecek

Dijital varlık odaklı İsviçre Bankası Sygnum, sanat yatırım şirketi Artemundi ile bir Pablo Picasso tablosunda her biri 6.000 dolar karşılığında mülkiyeti temsil eden hisseleri müşterilerine sunmak için işbirliği yaptı.

3.68 milyon doları aşan Picasso tablosu “Fillette au béret” üzerindeki mülkiyeti temsil eden hisseler, blokzincir teknolojisi ile tokenleştirilecek. İşlemler, Sygnum'un yerel CHF sabit parası olan DCHF kullanılarak İsviçre Frangı (CHF) cinsinden yapılacak.

Parlak renkli giysiler içinde bere takmış bir çocuğu tasvir eden tablonun, en son 2016'da 2.48 milyon dolara satıldığı bildirildi. Artemundi'nin ortak sahibi Javier Lumbreras, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bir zamanlar seçkin bir koleksiyoncu grubuna veya müzelere ayrılmış olan, evrensel çekiciliğe sahip sanatsal, kültürel nesneler, artık yüksek giriş engellerinin yükü olmaksızın güvenli ve doğrudan sahiplenilebilmektedir. Sanat piyasası saçma bir şekilde opak ve verimsiz ancak bu özellikler yakında eski bir çağın kalıntıları olacak.”