İsviçre Merkezli Kripto Para Bankası SEBA Bank, Hong Kong'a Açılıyor

İsviçre lisanslı kripto para bankası SEBA Bank, Asya-Pasifik genişlemesinin bir parçası olarak küresel kurumsal müşterilere hizmet vermek üzere Hong Kong’ta ofisinin açıldığını duyurdu.

SEBA Bank, Forkast ile paylaştığı basın açıklamasında, SEBA'nın Hong Kong ofisinin danışmanlık hizmetleri ve pazar araştırması sağlamanın yanı sıra İsviçre'nin Zug kentindeki merkez ofisi için stratejik ortaklarla bağlantı kuracağını belirtti.

SEBA Bank CEO'su Franz Bergmueller, konuya ilişkin şu şekilde konuştu:

“Uluslararası bir finans merkezi olarak önemli bir soyağacının yanı sıra kripto para birimlerine yönelik yenilikçi ve ilerici bir düzenleyici yaklaşıma sahip olan Hong Kong, kripto para birimleri konusunda küresel bir lider olarak konumunu sağlamlaştırıyor…"

Son aylardaki NFT piyasasındaki düşüş, İsviçre merkezli Seba Bank için bir sorun teşkil etmemişti. SEBA Bank’tan ekim ayı sonunda yapılan açıklamada NFT saklama hizmetini perakende ve kurumsal müşterilerinin, Bored Apes ve CryptoPunks gibi dünyaca ünlü NFT koleksiyonları da dahil olmak üzere Ethereum tabanlı herhangi bir NFT'yi saklamalarına olanak tanıdığı belirtilmişti.

SEBA Bank, Ocak ayında 116 milyon USD’lik C Serisi turunu kapatmıştı. İsviçre lisanslı banka Şubat ayında da Abu Dabi'de ilk yurtdışı ofisini açmıştı.