Japonya Bankaları 'Japonya Open Chain’ Üzerinde Sabit Koinleri Piyasaya Sürecek

Japonya'da faaliyet gösteren üç büyük banka, Tokyo merkezli G.U. Technologies tarafından oluşturulan Ethereum uyumlu bir blokzincir üzerinde sabit koinler piyasaya sürecek. G.U. Technologies, Japan Open Chain sabit koinlerinin ülkedeki düzenlemelerine uygun olacağını belirtti.

G.U. Technologies, şu anda beta testinde olan blokzincirini Dentsu, Minna Bank, Pixiv, Kyoto Sanat Üniversitesi ve Corgear ile iş birliği içinde geliştirdi. Proje kapsamında yer alan Japonya bankaları arasında Tokyo Kiraboshi Financial Group, Minna no Bank ve The Shikoku Bank yer alıyor. Forkastnews’in haberine göre her bir banka saniyede 1.000'den fazla işlem kaydedebilen Japonya Open Chain üzerinde kendi sabit koinini oluşturacak ve piyasaya sürecek.

Geçtiğimiz günlerde Japonya Merkez Bankası, (BOJ) ülkenin dijital yen kullanımını test etmek üzere nisan ayında bir pilot program başlatacağını duyurmuştu. BOJ, programın hükümetin dijital yen çıkarmaya karar vermesi durumunda BOJ'un hazır olmasına yardımcı olacağını belirtmişti.