Japonya’da Yüksek Kripto Vergilerinin Düşürülmesi İsteniyor

Japonya'nın önde gelen kripto lobi grupları, ülkedeki yüksek kripto vergilerini ele almak için bu Japonya'nın Finansal Hizmetler Ajansı'na (FSA) bir teklif sunmayı planlıyor.

Teklif kapsamında kripto varlıklara kısa vadeli alım satımlar dışında sahip olunması durumunda, realize edilmemiş kazançların vergilendirilmesine son verilmesinin isteneceği öğrenildi.

Söz konusu teklifte ayrıca Japonya'nın Finansal Hizmetler Ajansı’ndan bireysel yatırımcılar için kripto kazançları üzerindeki gelir vergisi oranlarını %20'ye düşürmesinin isteneceği belirtildi. Mevcut uygulamada ülkede bazı yatırımcıların %55’e kadar vergilendirildiği öğrenildi.

Kripto vergi platformu Koinly'den Vergi Başkanı (APAC bölgesi) Danny Talwar, Cointelegraph'a yaptığı açıklamada, mevcut düzenleyici ortamın işletmelerin ve bireysel yatırımcıların Japonya'da dijital varlıkları tutmasını daha kripto dostu ülkelere kıyasla zorlaştırdığını kaydetti. Talwar, "Yüksek kripto vergisi oranları, Japonya'yı Singapur ve Dubai gibi iş dünyası için giderek dijital varlık merkezleri haline gelen ülkelere kıyasla uluslararası alanda daha az rekabetçi hale getiriyor." ifadelerini kullandı.