Japonya'nın En Büyük Mobil Operatörü Web3 Konsorsiyumu Kuruyor

Yıllık 40 milyar USD’yi aşan geliriyle Japonya'nın en büyük mobil operatörü olan NTT Docomo, ülkedeki Web3 uygulamasını hızlandırmak için çok zincirli bir akıllı sözleşme platformu olan Astar Network ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Astar Network ve NTT Docomo bu iş birliğiyle birlikte, Web3'teki çevresel sorunlar için vaka çalışmaları araştırarak sürdürülebilir kalkınmayı takip edecek, insanları eğiterek daha geniş Web3 benimsenmesine giden yolda teknoloji boşluklarını ortadan kaldırmaya çalışacak ve mühendisler ile iş liderlerinin öğrenmeleri ve pratik deneyim kazanmaları için fırsatlar sağlayacaklar.

Astar Network CEO'su Sota Watanabe, projenin misyonunun Web3'ü teknoloji meraklısı dar bir çevreden çıkarıp genel halka ulaştırmak olduğunu belirterek, "Bu bağlamda, herkesin erişebileceği bir altyapı üzerinde mükemmel kullanıcı deneyimine sahip daha sağlam vakalar çok önemlidir. Bu, sadece mühendislerin değil, daha fazla insanın Web3'ün faydalarından gerçekten yararlanabileceği bir toplum yaratmakla ilgilidir." dedi.