Japonya, Yerel Kripto Para Şirketleri için Vergi Yükünü Hafifletecek

Halihazırdaki düzenlemeye göre Japonya merkezli kripto ihraç şirketlerinin herhangi bir satış gerçekleştirmemiş olsalar bile bünyesinde bulundurdukları kripto varlıklara ilişkin %30 oranında kurumlar vergisi ödemeleri gerekiyor. Bloomberg'in Liberal Demokrat Parti avukatı Akihisa Shiozaki'ye dayandırdığı haberine göre, Japonya'nın iktidardaki Liberal Demokrat Partisi perşembe günü, kripto para ihraç eden şirketleri, bünyelerinde tuttukları tokenler için gerçekleşmemiş sermaye kazançları vergisinden muaf tutan bir teklifi onayladı.

Shiozaki Bloomberg'e yaptığı açıklamada, iktidar partisinin vergi komitesi tarafından incelenen teklifin, kripto para ihraç eden şirketler için iş koşullarını iyileştirmeyi amaçladığını söyledi.

Japonya halihazırda kripto para varlıklarından elde edilen gerçekleşmemiş kazançlar üzerinde duran şirketlere yaklaşık %30 oranında bir vergi uyguluyor.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın yönetiminin yıllık vergi politikası yönergelerini bu yıl sonundan önce tamamlaması beklenirken, vergi kanunu değişiklikleri genellikle ocak ayında parlamentoya sunuluyor.

Eylül 2021'de Japonya Başbakanı olan Kishida, dijital finans ve blokzincir teknolojisi benimsenmesinin destekçisi oldu. Kishida, kısa süre önce NFT ve Metaverse endüstrisine daha fazla yatırım yapılacağını duyurdu. Kishida ayrıca ekonomiyi yeniden canlandırma planlarına kripto paraları da dahil etti.