Jersey ve Guernsey Adaları Elverişli Vergi Yasaları Sayesinde Kripto Yatırımcılarının İlgisini Çekiyor

Jersey ve Guernsey adaları kripto ve blokzincir yatırımcılarını çekmek için çabalarını artırırken, uygun vergi düzenlemeleri sunarak Bermuda ve Cayman Adaları gibi bölgelerle rekabet ediyorlar.

Fransa kıyılarında yer alan Jersey ve Guernsey adalarında sermaye kazancı ya da veraset vergisi bulunmaması adaları yatırımcı firmalar için cazip hale getiriyor.

Kripto yaygınlaşmadan önce bile, her iki ada da gelişen varlık sınıfı için rekabet başlamıştı. Jersey'de fintech yöneticisi olan Edmund Hatton, Insider'a verdiği demeçte, müşterilerinin Bitcoin ve kriptoyu ilk kez 2011 yılında tartıştıklarını fark ettiğini söyledi. Nitekim Jersey, yaklaşık 3 milyar dolar değerindeki varlıkları yöneten CoinShares gibi firmaları kendine çekebildi.

Bu arada Guernsey Finance'in genel müdürü, ABD'nin en iyi bilinen kripto merkezlerinden biri haline gelen Miami'ye kısa süre önce bir ziyaret gerçekleştirdi. Yatırım firması ZEDRA'da Guernsey merkezli bir fon yöneticisi olan Barney Lewis'e göre bu ziyaretin amacı batılı kripto yatırımcılarını Cayman Adaları gibi rakip vergi cennetlerinden uzaklaştırıp kendi adasına çekme çabasının bir parçası olarak görünüyor.

Lewis, Insider'a verdiği demeçte, "Doğrudan Cayman'a karşı rekabet ediyoruz ve ABD fonlarının oradan göç ettiğini görüyoruz. Brezilyalı ve Güney Amerikalı yatırımcılar Cayman'ı sevmiyor ve sermayelerini Guernsey'e taşıyorlar." dedi.