JOE Neden Düştü? -22.03.2023

JOE (JOE), hizmetleri sunan Avalanche (AVAX) blokzinciri tabanlı merkeziyetsiz bir kripto varlık alım satım platformu olan Trader Joe'nun yerel tokenidir. TraderJoe ayrıca BankerJoe aracılığıyla borç verme ve ödünç alma hizmetleri sunmaktadır. Trader Joe, iki takma isimli geliştirici olan Cryptofish ve 0xMurloc tarafından kurulmuştur. Cryptofish, Snowball ve Sherpa Cash gibi çeşitli Avalanche projelerine erken katkıda bulunan bir full-stack ve akıllı sözleşme mühendisi olarak tanımlanıyor. 0xMurloc ise çeşitli girişimleri başlatma deneyimine sahip bir geliştiricidir. Ayrıca Grab'de Kıdemli Ürün Lideri olarak görev yapmıştır.

JOE, protokol ücretlerini almak ve yönetişim tekliflerini oylamak için stake edilebilir. Proje, önce merkeziyesizlik ilkesi ile inovasyona, hıza ve güvenliğe öncelik vermektedir.

Trader Joe, topluluk öncelikli bir yaklaşım benimsediğini, inovasyon, hız ve güvenliğe öncelik verdiğini öne sürüyor. Trader Joe; tek noktadan alışveriş yapabilecek bir DeFi deneyimi sunmayı ve güvenlikten ödün vermeden yeni ürünleri entegre etmeyi amaçlıyor.

JOE son 24 saat içinde %6.50’lik düşüşle birlikte yaklaşık 7.44 TL’den işlem görüyor. JOE’de son 7 günde yaklaşık %65 yükseliş gerçekleşti. JOE’deki bugünkü düşüşü yükselişinin akabindeki düzeltme hareketi olarak görebiliriz.