JP Morgan Analistleri Hinman Belgelerinin Altcoinleri Ethereum'u Taklit Etmeye Teşvik Edeceğine İnanıyor

CoinDesk tarafından yayınlanan bir araştırma raporuna göre, Wall Street devi JP Morgan analistleri Hinman belgelerinin yayınlanmasının altcoinleri düzenleyici engellerden kaçınmak için Ethereum (ETH) benzeri merkeziyetsizleşmeye inanıyor.

Hinman belgeleri, SEC davasına karşı savunmasının bir parçası olarak 12 Haziran'da Ripple tarafından yayınlandı. Hinman belgeleri, SEC'in üst düzey yöneticilerinin Ethereum'u 2018'de bir menkul kıymet olarak görmediğini zira kripto para biriminin "kontrol eden bir gruba" sahip olmadığını ve ağının "yeterince merkezi olmadığını" gösteriyor.

Genel müdür Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JP Morgan analistleri belgeleri inceledi ve bunların yayınlanmasının Ethereum ve kripto para ekosistemindeki merkeziyetsizlik için iyiye işaret olduğunu yazdı. Analistler, belgenin içeriğinin muhtemelen Ethereum'un bir menkul kıymet olarak kabul edilememesini sağlayacak şekilde "kripto para endüstrisini düzenlemeye yönelik çabaları etkileyeceğini" de sözlerine ekledi. Analistler raporda "Bir kripto para birimi ne kadar merkeziyetsiz olursa, menkul kıymet olarak tanımlanmaktan kaçınma şansı da o kadar yüksek olacaktır." ifadesini kullandı.