JPMorgan Analistleri Kripto Para Ekosistemindeki Son Gelişmeleri Yorumladı

ABD merkezli çok uluslu yatırım bankası JPMorgan, FTX'in çöküşünü ele alan, bunun nedenlerini ve potansiyel etkilerini vurgulayan bir rapor yayımladı. Rapora göre JPMorgan, FTX'in çöküşünü ‘kısa vadeli büyük bir gerileme’ olarak görüyor.

JPMorgan analistleri, raporda FTX'in geniş çapta yankı uyandıran çöküşünün, kripto para ekosistemiyle ile ilgili düzenlemenin başlatılacağı zaman çizelgesini potansiyel olarak önemli ölçüde hızlandırdığını gördüklerini belirtti. Analistler, kripto paralar için düzenleyici bir çerçeve olması gerektiği konusunda düzenleyicilerin ve politikacıların hemfikir olduğunu söylüyor.

Söz konusu raporda olası düzenlemenin kripto para endüstrisine iki nedenden dolayı yardımcı olacağı belirtiliyor. Bunlardan ilki, regülasyonun kurumsal yatırımcıların kripto para ekosistemine katılmasına yardımcı olacağı düşüncesi. Analistler, kripto paralara yönelik yapılacak olan düzenlemenin kurumsal benimsenmede büyük bir artış sağlamak için kilit bir katalizör olduğunu yazdı. Analistler bununla birlikte düzenlemenin blokzincirin kullanım değerini daha da ortaya çıkarmanın anahtarı olduğuna da inanıyor. Nitekim raporda kripto paralara yönelik yapılacak olan düzenlemenin blokzincir teknolojisinin gücünü kitlelere ulaştırmaya yardımcı olacak gerekli bir katalizör olduğu vurgulanıyor.

JPMorgan analistleri ayrıca kripto para alanındaki sorunların merkezi varlıklardan kaynaklandığına yönelik düşüncelerini belirtti.

Raporda şu ifade yer aldı:

“FTX'in çöküş haberi kripto konusunda şüpheci olanları güçlendirirken, kripto ekosistemindeki son çöküşlerin tamamının merkezi olmayan protokollerden değil, merkezi oyunculardan kaynaklandığına dikkat çekeriz."