JP Morgan’ın “Sepet”inde Kripto Şirketleri Var

Küresel finans devi JPMorgan’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) sunmuş olduğu raporda, şirketin müşterilere dolaylı olarak kripto paralara yatırım imkânı yarattığının görülmesi piyasada ses getirdi. Rapora göre JPMorgan doğrudan kripto paralara temas etmese de dijital varlıklarla iş yapan halka açık şirketlerin hisseleri aracılığıyla yatırımcıları kripto paralarla buluşturuyor.

“J.P. Morgan’ın Kripto Paralara Açık Şirketler Sepetine Dair İçgörü Notları” adlı dökümanda bahsedilen kripto paralara açık şirketler “sepet”inin içerisinde “Bitcoin sahibi olarak, kripto para teknoloji ürünleri, kripto para madencilik ürünleri, dijital ödemeler veya Bitcoin alım satımı yoluyla doğrudan ve dolaylı olarak kripto paralarla veya diğer dijital varlıklarla ilişkili” şirketler bulunuyor. Son günlerde yaptığı kripto yatırımlarla adını sıkça duyduğumuz MicroStrategy, Riot Blokchain, NVIDIA, AMD, TSMC, Twitter kurucusu Jack Dorsey’in yönetimindeki Square ve PayPal gibi 11 şirketin adı sepet içerisinde geçiyor.

Kripto paralara karşı çok sayıda yatırım fonu ve kurumsal yapının artan ilgisinin de bir göstergesi olan bu girişim, yatırımcılarla kripto ekosistemi arasında bir köprü oluştururken bu ilişkiyi dolaylı kurması sebebiyle bu sepetin başarısının Bitcoin ve diğer dijital varlıkların fiyatından doğrudan etkilenmeyeceğini taahhüt ediyor.