JPMorgan Raporu: Kripto Madencileri Yeni Kariyer Alanları Buluyor

JPMorgan tarafından hazırlanan bir rapora göre kripto para madencileri, kazançlarını artırmak için yapay zeka şirketlerine, yüksek teknolojili hizmetler sunmak da dahil olmak üzere başka iş girişimlerine yöneliyor. Birkaç madencilik firmasının, artan çeşitlendirme eğilimini yansıtmak için isimlerini bile değiştirdiği saptandı.

Söz konusu raporda Bitcoin (BTC) madencilerinin kripto para birimlerine olan bağımlılıklarını azaltmak için hızla genişleyen yapay zeka (AI) pazarına yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) hizmetleri sunmak gibi yeni iş alanlarına yöneldikleri belirtildi. Bazı Bitcoin madencilik şirketleri, Hive Blockchain Technologies'in (HIVE) Hive Digital Technologies'e ve Riot Blockchain'in (RIOT) Riot Platforms'a dönüşmesi gibi çeşitlendirmeyi yansıtmak için yeniden markalaştı.

Raporda ayrıca kripto para madencilerinin coğrafi olarak da genişleme arayışında olduğu ve Rusya'nın Bitcoin madenciliği elektrik tüketimi açısından ABD'den sonra ikinci sırada yer alarak küresel liderlerden biri haline geldiği belirtildi.