JPMorgan ve DBS, Sınır Ötesi Bir Blokzincir Ödeme Platformu Kuruyor

Büyük Amerikan yatırım bankası JPMorgan, küresel ödemelere ve bankalar arası işlemlere odaklanan, Partior adlı yeni bir blokzincir şirketi kurmak için Singapur'un en büyük bankası DBS ve devlet yatırım şirketi Temasek ile birlikte çalıştığını duyurdu.

JPMorgan, yaptığı bir duyuruda, bu tür bir işlevselliğin, çeşitli işlem türleri için ödemelerin anında yapılmasını sağlayarak, bankaların mevcut finansal sistemdeki ödemeyle ilgili küresel zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olacağını söyledi. Yeni platform, JPMorgan ve Temasek'in, 2017 yılında Singapur Para Otoritesi tarafından başlatılan blokzincir tabanlı çoklu para birimi ödeme girişimi Project Ubin'in bir parçası olarak geçmiş çalışmalarına dayanıyor. Partior'un platformu, esas olarak Singapur merkezli hem ABD doları hem de Singapur doları cinsinden bankalar, çeşitli para birimlerinde diğer pazarlara hizmet sunumlarını genişletmeyi amaçlamaktadır.

MAS fintech başkanı Sopnendu Mohanty, Partior'un dijital para birimleriyle işlem yapmak için temel bir küresel altyapı sağladığını söyledi:

“Partior'un piyasaya sürülmesi, dijital para birimleri için küresel bir dönüm noktasıdır. Deneylerden, ticarileştirme ve canlı olarak benimsemeye doğru bir hareketi işaret eder.”

DBS CEO'su Piyush Gupta ise, blokzincir teknolojisi ve akıllı sözleşmelerin, Partior'un programlanabilirlik, değişmezlik, izlenebilirlik ile dünya standartlarında bir platformda gerçek zamanlı sınır ötesi çoklu para ödemeleri, ticaret finansmanı, döviz ve DVP (Teslim Karşılığı Ödeme) menkul kıymetler anlaşmalarını desteklemesini sağlayacağını belirtti.