JPMorgan: "Yatırımcılar, Portföylerinin %1'ini Bitcoin Yapabilir"

Stratejistler son zamanlarda hisse senetleri, tahviller ve emtialar gibi geleneksel varlık sınıflarındaki önemli dalgalanmalardan korunmanın bir yolu olarak kripto para birimlerini lanse ediyor.

Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller ve Elon Musk gibi önde gelen yatırımcılarla birlikte Tesla, Square gibi dev şirketler de yatırım yapıyor. Tesla kısa süre önce 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklarken, Bitcoin fiyatı da yükseliş gösterdi.

JPMorgan Genel Müdürü Joyce Chang ve Başkan Yardımcısı Amy Ho gibi stratejistler, geçtiğimiz hafta şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Çok varlıklı bir portföyde, portföyün genel riske göre ayarlanmış getirilerinde herhangi bir verimlilik kazancı elde edebilmek için yatırımcılar, kripto para birimlerine portföylerinden %1’lik bir pay ekleyebilirler.”

Amber Group'un ortağı Annabelle Huang ise, borsada işlem gören fon ihraççılarının, kapalı uçlu fonların ve pozisyonlarına Bitcoin ekleyen büyük kamu kuruluşlarının doyumsuz satın alma baskısı sayesinde talebin, arzın büyük ölçüde üzerinde olduğunu belirtti.

Ark Yatırım Yönetimi'nden Cathie Wood, CNBC'de yaptığı son röportajda, tüm şirketler nakitlerinin %10'unu Bitcoin'e yatırırsa, kripto para biriminin fiyatına 200.000 dolar etki edeceğini söyledi. Ancak JPMorgan, dijital paraların kullanışlılıklarının sınırları olduğunu da dile getirdi.