Kanada Bankası, Yakın Zamanda Dolar Destekli Dijital Para Çıkarmayı Planlıyor

Stablecorp CEO'su Jean Desgagne, VersaBank'ın dijital para biriminin kripto piyasalarındaki dalgalanma ve güvenlik endişelerine bir alternatif sağlamayı amaçladığını söyledi. VersaBank, 24 Şubat Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, bankaya yatırılan Kanada doları ile destekleneceği bildirilen VCAD adlı bir dijital para birimi başlatmayı planladığını açıkladı.

Kanada bankası, VCAD'in bir Kuzey Amerika bankası tarafından çıkarılan ve desteklenen "itibari parayı temsil eden ilk dijital para birimi" olacağını iddia etti. VersaBank, yatırım fonu yöneticisi 3iQ ve blokzincir firması Mavennet arasında bir ortak girişim olan Canada Stablecorp ile sabit koin çıkarmak için ortaklık kurduğunu belirtti.

Banka, Kanada doları mevduatları karşılığında dijital para birimini finansal aracı ortaklarına vererek VCAD'i önümüzdeki aylarda kamuya sunmayı planlıyor. Bu ortakların daha sonra VCAD'i doğrudan bireylere ve diğer işletmelere sunabilecekleri bildirildi.

Stablecorp CEO'su Jean Desgagne, dijital para biriminin geleneksel kripto para piyasasının iki büyük eksikliğini, yani volatilite ve güvenliği ele almayı amaçladığını söyledi. Banka ayrıca, sırasıyla VUS ve VEuro adı verilen ABD doları ve euro tarafından desteklenen, banka tarafından çıkarılan dijital para birimleri geliştirmeyi planlıyor.