Kanadalı Fintek Firması Mogo, ETH ve BTC’ye Yaptığı Yatırımların Değerlenmesinden Bahsetti

Nasdaq listesinde yer alan Kanadalı dijital ödeme şirketi Mogo, daha geniş kripto para birimi stratejisinin bir parçası olarak kripto para başına ortalama 2.780 dolar fiyatla ek 146 Ethereum (ETH) satın aldığını duyurdu.

Şirket, yayınlanan bir basın bülteninde şunları dile getirdi:

“Mogo’nun Ethereum yatırımı, yönetimin, şirketin blokzincir ve fintek ekosisteminde bilanço üzerindeki yatırımını artırma planlarıyla tutarlıdır.”

Bununla birlikte Mogo, ETH'nin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.500 doların üzerine çıktığında, yaklaşık %25 oranında bir artışla yatırımını değerlendirdi. Geçen Aralık ayında firma, Bitcoin'e (BTC) 1.5 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planladığını duyurmuştu. Yayınlanan basın bültenine göre, Mogo'nun ortalama 33.083 dolardan 18 BTC satın almasıyla, yaptığı bu alımın da karlı olduğu kanıtlandı. Mogo’nun Bitcoin’e yaptığı 595.000 dolarlık yatırımı şu anda 1 milyon dolardan fazla değerde.

Mogo başkanı ve CFO Greg Feller, bu açıklamaların ardından şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Ether'e yapılan bu ilk yatırım, Bitcoin'e yaptığımız önceki yatırımlarımızı tamamlıyor ve blokzincir teknolojisinin uzun vadeli potansiyeline olan inancımızı ortaya çıkarıyor. Bu, yeni nesil finansal teknoloji platformunun temel bir bileşeni olarak konumunu yansıtıyor.”

Firma ayrıca, gelecekte “nakit ve yatırım portföy değerinin %5'ine kadar” kripto para birimlerine yatırım yapmayı planladığını da kaydetti.