Kanadalı Varlık Yöneticisi CI Financial, ETH ETF’si İçin Başvuruda Bulundu

230 milyar dolardan fazla varlık denetleyen Kanadalı varlık yöneticisi CI Financial, bir Eter (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu.

CI, ETH ETF'sini, Bitcoin ETF’sinde olduğu gibi Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda (TSX) listelemek için onay istiyor. Onaylanırsa, firma ETF'yi alt danışman olarak Mike Novogratz's Galaxy ile yönetecek, yani Galaxy, ETF adına ETH ticaretini gerçekleştirecek. ETF, hisse senedi sembolü ETHX ile işlem yapacak ve yıllık %1 yönetim ücreti talep edecek.

Geçen hafta, CI ayrıca bir Bitcoin ETF’si için başvurmuştu ve hala onay bekliyor. Firma halihazırda yaklaşık 162 milyon dolar değerinde varlığı yöneten CI Galaxy Bitcoin Fund adlı bir Bitcoin fonu işletiyor.

Bitcoin ETF'lerinin Kanada'da zaten ticarete başlamış durumda ve rekor hacimler görüyor. CI-Galaxy Eter ETF’si için yeşil ışığı alırsa dünyanın ilk Eter ETF’si olacak.

Novogratz, bu açıklamanın ardından şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Ethereum, Web 3.0'ın temel katmanı olmak için önde gelen bir adaydır ve Eter, yatırımcılara merkezi olmayan uygulamaların (DApp) büyümesine maruz kalmalarını sağlayan bir varlıktır.”


Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.