Kava (KAVA) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Kava (KAVA) Nedir?

Projenin Adı: Kava

Projenin Belirteci: KAVA

Projenin İnternet Sitesi: https://www.kava.io/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/KAVA_CHAIN

Projenin İzahname Adresi: https://docsend.com/view/gwbwpc3


A. Kava (KAVA) Nedir?

Kava, merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarını geliştirmek ve zincirler arası etkileşimi sağlamak için Kava Labs tarafından yaratılan bir blokzincir protokolüdür. Kava, Ethereum ve Cosmos gibi popüler blokzincir ekosistemlerinden destek alarak, inovasyon ve kullanıcı dostu bir finansal deneyim sunmayı hedeflemektedir. Platformun amacı, kullanıcılara kripto varlıklarını Cosmos ağında bulunan akıllı sözleşmelere kilitleyerek, ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para birimi olan USDX cinsinden kredi alabilme imkanı sunmaktır. Bu sayede kullanıcılar, kripto varlıklarını değerlendirirken fiyat dalgalanmalarından etkilenmeyen varlığa sahip olabilirler.


B. Kava (KAVA) Neler Sunmaktadır?

Kava, kullanıcılara kripto para birimleriyle kredi, kaldıraç ve hedge gibi işlemlere açık erişim sağlayarak merkeziyetsiz borç verme ve kaldıraç imkanı sunmaktadır. Kava, geniş bir kripto varlık yelpazesini kullanıcılara sunmaktadır. Ayrıca, Kava kullanıcılarına sunmak için farklı yatırımlar yapmaktadır. Kava, Ripple tarafından desteklenen bir sabit koin oluşturma çalışmalarına devam etmektedir. Böylelikle Kava tarafından sunulan teminatlı borç pozisyonları daha güçlü hale gelecektir. Kava platformu, kullanıcıların kripto varlıklarını bir teminatlı borç pozisyonuna kilitleyerek karşılığında USDX sabit koin almasına olanak tanır, MakerDAO'nun işleyişine benzer bir sistem kullanmaktadır.


C. Kava (KAVA) Teknolojisi

Kava, Cosmos ağını temel almaktadır ve Tendermint tabanlı bir proof-of-stake (PoS) mekanizması kullanır. Temelinde, Kava, CDP'lerle birlikte MakerDAO'ya benzer bir sistem kullanırken, Cosmos'un bölgelerinden yararlanarak bağımsız ağlarda çalışan kripto varlıkları ekleyebilme yeteneğini kullanır (örneğin, XRP, Bitcoin). Nisan 2020'de, Kava'nın testnet-5000 aktif hale getirildi. Testnet-5000, Binance Chain ve Kava arasında varlıkların güvenli bir şekilde Atomic Swap ile transfer edilmesini sağlayan BEP3 protokolünü destekledi. Ağustos 2020'de, Kava BNB yatırımcı kulübü BNB48 ile işbirliği yaptı. BNB48 Club, Kava topluluğuna teknik danışmanlık sağlayarak Çinli doğrulayıcılara, staking kullanıcılarına ve borç verme platformu kullanıcılarına profesyonel ürün incelemeleri ve teknik danışmanlık hizmetleri sunacaktır. 13 Ağustos 2020'de, Kava ekibi, Injective Protocol'ün yaratıcısı olan Injective Labs ile stratejik bir işbirliği duyurdu.

Kava Kredi Kripto para birimlerini ödünç vermek ve ödünç almak, Kava'nın temel özelliklerinden biridir. Kava kullanıcılarına teminatlı krediler sunar, başka bir deyişle kripto para birimi ödünç alabilmek için belirli bir miktarda kripto varlık yatırmanız gerekmektedir.

Kava Mint Kava protokolü ağırlıklı olarak sabit koin üretimi için kullanılır. Kava protokolüne kripto varlıkları oluşturan kullanıcılar, oluşturdukları varlıkları teminat olarak kullanarak ABD dolarına sabitlenmiş bir sabit coin olan USDX'e sahip olabilirler. Protokole yatırılan varlıklar, USDX karşılığında kilitlenir, böylece USDX, Ethereum'daki DAI gibi fazla teminatlı bir sabit koin haline gelir.

Kava Swap Kava kullanıcılarına merkeziyetsiz finans (DEX) platformu sunmaktadır. Kava blokzincirinde farklı iki kripto varlık bulunan kişiler, bunları Kava likidite havuzuna yatırarak ödüller kazanabilirler. Likidite sağlayıcıları, yatırım yaptıkları varlık havuzuna bağlı olarak karşılığında in-kind ödüller ve Kava Swap protokolünün yönetişim tokenı olan SWP tokenini kazanabilirler.

Kava dApps KAVA merkeziyetsiz yapısı sayesinde, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) için uygundur.


D. Kava (KAVA) Ekibi ve Şirketi

Kava projesi, inovasyonu ve merkeziyetsiz finansın gücünü bir araya getirmeyi amaçlayan deneyimli kişilerin öncülüğünde ilerlemektedir. Projenin CEO’su ve kurucu ortağı Brian Kerr’dir. Kerr, vizyoner bir lider olarak, Kava'nın merkeziyetsiz finans dünyasına getirdiği yenilikleri yönlendirmektedir. Scott Stuart projenin COO’dur aynı zamanda Stuart’da kurucu ortaklardan biridir.Ruaridh O'Donnell, Kava'nın kurucu ortağı ve CTO'sudur.


E. Kava (KAVA) Dijital Varlık Ekonomisi

Şu an dolaşımda 581,561,414 Kava (KAVA) mevcut ve KAVA ’nın maksimum arzı 581,561,414 KAVA’dır.


F. Kava (KAVA) Değerlendirme

Kava Protocolü, merkeziyetsiz finans uygulamalarının geliştirilmesini ve zincirler arası etkileşimi arttırmayı hedefleyen bir blokzincir protokolüdür. Protokol, Kava Labs tarafından geliştirilmiş olup, KAVA tokeni üzerine inşa edilmiştir. Kava, kullanıcılarına çeşitli finansal hizmetler sunarak kripto varlıklarının değerini artırmalarına yardımcı olmayı hedefler. Protokolün en önemli özelliklerinden biri Kava Mint'tir. Bu özellik, kullanıcıların kripto varlıklarını teminat olarak kullanarak USDX adlı bir sabit koine sahip olmalarını sağlar. Kava ayrıca Kava Lend adında bir hizmet daha sunmaktadır. Kullanıcılar kilitledikleri varlıkları teminat olarak kullanarak kriptolar üzerinden borç alma ve verme işlemleri gerçekleştirebilirler. Kava Protocolü, Cosmos ağını kullanarak işlem yapar ve Tendermint tabanlı bir proof-of-stake (PoS) konsensüs mekanizmasını benimser. Bu sayede protokol, hızlı ve güvenli işlemler sunar. Teknolojik olarak bir çok yenilikleri kullanıcılarına sunan Kava gelecekte isminden sıkça bahsettirecektir.