Kava Neden Yükseldi?- 21.10.2022

Kava, kullanıcılarının geleneksel bir finansal aracıya ihtiyaç duymadan varlık ödünç almasına ve vermesine imkan sağlamak için birden fazla kripto para kullanan çapraz zincir DeFi kredi platformu olarak tanımlanıyor.

Kava protokolünün arkasındaki ana şirket olan Kava Labs; Brian Kerr, Ruaridh O'Donnell ve Scott Stuart tarafından kuruldu. Kava Labs’ın misyonu Katman-1 ekosistemini büyütmeye yardımcı olacak geliştiricileri güçlendirerek ve teşvik ederek Kava Network'ü geliştirmektir.

Kava, gelişmekte olan bir dizi Merkeziyetsiz Finans(DeFi) projesinden biri olarak kabul edilir. Bununla birlikte, çoğu DeFi projesi Ethereum üzerinde çalışırken, Kava bunun yerine Cosmos üzerine inşa edilmiştir Kava, daima yeterli miktarda sabit koin kredilerinin teminat altına alınmasını sağlamak için teminatlı borç pozisyonu (CDP) sistemi kullanıyor. Nitekim borçlu, teminat seviyesini gerekli eşiğin üzerinde tutamazsa, Kava tasfiye modülü devreye girerek eşiğin altında kalan CDP'lerdeki teminatı devralıyor ve satışını gerçekleştirmek için açık artırma modülüne gönderiyor.

Bitcoin’deki düşüş piyasanın genelinin aşağı yönlü hareket etmesine yol açtı. Kava ise son 24 saatteki %1.04 yükselişiyle dikkatleri üzerine çekti. Kava yaklaşık 26.66 TL’den işlem görüyor. Kava’nın tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %453 artışla birlikte yaklaşık 42 milyon USD olarak görünüyor. Kava, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kava 11 Liquid Staking Mainnet tüm denetimleri ve testleri geçtiğini duyurdu. Kava 11 Liquid Staking Mainnet Lansman tarihi ise 26 Ekim olarak açıkladı. Bu önemli gelişmenin toplulukta heyecan yarattığı ve Kava’nın fiyatına olumlu etki ettiği söylenebilir.