KISS Token (KISS) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

KISS Token (KISS) Nedir?

Projenin Adı: KISS Token

Projenin Belirteci: KISS

Projenin İnternet Sitesi: https://www.bitexen.com/ieo/KISS

Projenin Yeni İzahname Adresi: https://bstatic.bitexen.com/KISS_bc58dc2ca4.pdf

Projenin Çıkış Tarihi: 2022

Maksimum Arz: 1.117.323,00


A. KISS Token (KISS) Nedir?

Kiss FM ülkemizde olduğu gibi dünyada da en çok bilinen ve en yaygın radyo markasıdır. Ülkemizde 1994 yılında Sabah/ATV bünyesinde kurulan Kiss FM, 2003 yılına kadar devam eden yayın hayatında, ülkenin en çok dinlenen yabancı müzik radyosu olmayı başarmış, hiçbir zaman listelerde ilk 3’ün aşağısına düşmemiştir. Hedef kitlesi 17-45 yaş arası A ve B ses grupları olup, yabancı pop hit müzik radyosu alanında yayın yapmaktadır.


B. KISS Token (KISS) Neler Sunmaktadır?

Kiss Token, token sahiplerine birçok fayda sağlamayı hedeflemektedir. Sağlanacak faydalar duyurular ile belirtilip token sahibi kişiler tarafından kampanya şartlarınca erişilebilir durumda olacaktır.

Bu kapsamda sağlanacak faydalar aşağıdakilerle sınırlı olmamak üzere şu şekildedir:

KISS APP: Dünya genelinde birkaç ülkenin Kiss radyolarının ve Kiss Grup Türkiye radyolarımızın da olduğu 50 adet dijital radyo kanalı, Kiss Card aktivasyonu, Kiss Card ile kullanılan avantajlar dünyası, hediyeler, çekilişler.

KISS CARD: Bünyemizde bulunan Disconti Üye işyerleri ile yapacağımız anlaşmaları kapsayan, indirimler ve avantajlar dünyası sunan, Kiss app içerisinde Kiss Token sahiplerinin bedelsiz aktive edip kullanıma açabilecekleri dijital kart.

KISS ACADEMY: DJ olmak isteyen Kiss Token sahiplerine ünlü Kiss DJ'lerimizin vereceği bedelsiz DJ kursu ve bir üniversite iş birliği ile verilecek DJ sertifikası.

KISS DJ YARIŞMASI: Her yıl düzenlenecek DJ yarışması. Kiss Token ile yarışmaya bedelsiz katılma hakkı. Kazananların İngiltere'nin en popüler kulüplerinde performans sergilemeleri. Kiss fm'de DJ olma fırsatı.

KISS PARTY: Kiss Token sahiplerinin Türkiye’de Kiss partilere bedelsiz giriş hakkı. Yurtdışı Kiss partilere bedelsiz katılma hakkı.

KISS MERCHANDISE: Kiss Token sahiplerine sanatçı imzalı Kiss ürünleri hediyeleri.

KISS MÜZIK ÖDÜLLERİ: Kiss Token sahiplerinin jüriye katılım hakkı.

KISS MEET & GREET: Kiss Token sahiplerinin en sevdiği sanatçılar ile buluşmaları.

KISS HOLIDAYS: Kiss Token sahiplerinin bedelsiz tatil hakkı.

KISS NFT: Kiss Token sahiplerinin bedelsiz Kiss NFT’ler kazanma şansı.

KISS FESTIVAL: Kiss Token sahiplerinin her yıl yapılacak Kiss festivale katılım hakkı. Ayrıca ülke genelinde konserlere ve etkinliklere bedelsiz giriş hakkı.

KISS TALKS: Kiss Token sahiplerinin her yıl düzenlenecek Kiss Talks etkinliklerine bedelsiz katılım ve konuşmacı olma hakkı.


C. KISS Token (KISS) Teknolojisi

Kripto varlıklar ortaya çıkışından itibaren bazı kavramsal çerçevelere sığdırılmıştır. Bitcoin’in ortaya çıkışı ile değer saklama aracı, değişim aracı gibi kavramlar içerisinde yer bulan kripto varlıklar programlanabilir blokzincirlerin ortaya çıkması ile hizmet (utility) kripto varlıklarını, menkul değer (security) kripto varlıklarını ve 2021 yılı itibari ile NFT (Non-fungible Token) kavramları da ortaya çıkmıştır. Böylece Bitcoin gibi ödeme ve varlık transferi temelli kripto varlıklar ödeme başlığında, token sahibi kişinin ekosistem içerisinde kullanım sağlayabildiği veya oy hakkı/avantaj/statü sahibi olabilmesini sağlayan tokenlar hizmet başlığında ve bir menkul değerin parçasını ya da üzerinde söz sahibi olunmasını sağlayan tokenlar ise menkul değer tokenları (security) olarak tanımlanmıştır. İlgili tokenlar ve kullanım imkanları sunulan ülkeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Kiss Token bahsedildiği üzere bir hizmet tokeni (Utility Token) olarak projelendirilmiştir.

Kiss Token, kullanımının artması ile token üretiminin sağlandığı ve maksimum arzın 2.091.600 adet Kiss Token değerini aşmayacak şekilde planlandığı bir token ekonomisine sahiptir. Bu kapsamda kullanımlar ile yakımlar gerçekleştirilecektir. Geri alım ve yakımlar için aşağıdaki yöntemler izlenecektir.

Bütün Kiss Token etkinlik katılımlarında kullanılan (kilitlenilen) Kiss Tokenların %40’ı yakılacaktır. NFT Gelirlerinin %20’si kullanılarak Kiss Token satın alımı ve yakımı gerçekleştirilecektir.


D. KISS Token (KISS) & Bitexen Club

Kullanıcılar KISS Token (KISS)’larını, Bitexen Club üzerinden kullanabilmektedir. Bitexen Club üzerinde kullanıcılar Düzcespor Token ile oy verebilecek, açık artırmalara katılabilecek ve özel etkinliklerden hızlıca haberdar olabilmektedir.

Bitexen Club mobil uygulaması kullanıcıların;

  • Bitexen tarafından sunulmuş olan taraftar ve sosyal tokenların alım-satımını ve ücretsiz transferini yaptıkları,

  • Token satın alıp kilitleyerek hediye token kazandıkları,

  • Sahip oldukları kilitsiz tokenları kilitleyip ödül kazandıkları,

  • Sahip oldukları kilitsiz tokenları yakarak takımlarını veya sosyal topluluğu destekleyebildikleri,

  • Anket, yarışma, açık artırma ve diğer etkinliklere ve kampanyalara katılarak, ödül, indirim ve eşsiz deneyimler kazanma fırsatı elde ettikleri mobil uygulamadır.