Klaytn (KLAY) Neden Yükseldi? -24.10.2022

Klaytn, blokzinciri teknolojisinin önemini ortaya koymak için erişilebilir bir kullanıcı deneyimi ve geliştirme ortamı sağlayan halka açık bir blokzincir platformudur. Klaytn, Güney Kore'de halka açık bir şirket olan KaKao tarafından kurulmuştur.

Klaytn, kurumsal/işletme düzeyinde bir ölçeklendirme çözümü sağlamayı ve aynı zamanda sektörde blokzincir teknolojisinin genel olarak benimsenmesini hızlandırmayı amaçlamaktadır. Platform, hem genel blokzincirlerinin hem de özel blokzincirlerin en iyi özelliklerini bir araya getirmekte ve verimli bir "hibrit" tasarım aracılığıyla birleştirmektedir.

Klaytn, işletmelerin kendi hizmet odaklı blok zincirlerini oluşturmalarını ve özelleştirmelerini sağlayan iş odaklı bir halka açık blokzinciri projesidir. Nitekim Klaytn, blokzincir teknolojisini küçük ölçekli girişimlerden kurumsal şirketlere kadar her tür kullanıcıya ulaştırmayı hedeflemektedir. Projenin amacı merkeziyetsizliği tüm kurumların ulaşabileceği bir yapı olarak sunmaktır. Klayton sayesinde kullanıcılar hiçbir teknik bilgi gerektirmeden kendi blokzincirlerini diğer zincirlere kolayca bağlayabilmektedir.

KLAY, son 24 saatte %23.74 yükselerek dikkatleri üzerine çekti. KLAY, yaklaşık 3.44 TL’den işlem görüyor. KLAY’ın tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %552 artışla birlikte yaklaşık 276 milyon USD olarak görünüyor. Klaytn ekibi hafta sonu blok ödül indirimi önerdi. Bu çerçevede KLAY, emisyon seviyesini optimize etmek için mevcut blok ödüllerinin ⅓ oranında azaltılmasını öneriyor. Yönetim oylamasının sonuçlarının 25 Ekim 2022 tarihine kadar açıklanacağı belirtildi. KLAY ayrıca geçtiğimiz günlerde global bir kripto varlık platformunda listelediğini duyurmuştu. Tüm bu gelişmelerin KLAY’a yükseliş yönlü bir etki yaptığını görüyoruz.