Kolombiya'daki Bogota Şehri, Blokzincir Şirketlerini 2.8 Milyar Dolarlık “Hub Blockchain Bogota” Programıyla Finanse Edecek

Kolombiya'daki Bogota şehri, blokzincir tabanlı çözümler geliştiren 100 şirkete “Hub Blockchain Bogota” adlı blokzincir yatırım programı aracılığıyla finansman sağlayacak. Bildirilene göre bu oluşumlar, Bogota'yı modernize etmeye ve bölgeyi akıllı bir şehre dönüştürmeye yönelik bir dizi girişimin parçası.

Hub Blockchain Bogota, faydalı girişimlerle blokzincir tabanlı şirketlere 2.8 milyar dolar kazandıracak. Jorge Tadeo Lozano Üniversitesi, Innpulsa ve Biointropic y Tribe Accelerator Singapur da bu girişimi desteklemektedir. Konuyla ilgilenen şirketler, tekliflerini Bogota İnovasyon, Teknoloji ve Yaratıcı Endüstriler Fonu olan Fitic'e sunacaklar ve FITIC hangi fikirlerin finanse edilmeye uygun olduğuna karar verecek. Belediye Başkanı Claudia Lopez, Hub Blockchain Bogota programı için şunları söyledi:

“Bu, Bogota'yı daha akıllı bir şehir yapmak için daha büyük bir girişimin parçası. Diğer endüstriler için de bu yönlü başka programlar var. Bogota, yeni teknolojilerin benimsenmesi yoluyla şehirde ürün ve hizmet sunan şirketleri yeniden keşfetmeyi amaçlamaktadır. Yenilikçi Yeşil İşletmeler adlı başka bir program, çevreyi olumlu bir şekilde etkilemek için girişimler geliştiren şirketlere fon sağlayacak. FITIC programıyla, mevcut ve gelecekteki zorluklara, dördüncü sanayi devriminin yarattığı sorunlara yanıt vermek için yeni çözümler arayan şirketlere ve girişimcilere yardımcı olacağız.”