Koreli Shinhan Bank, Kripto Saklama Konsorsiyumuna Stratejik Yatırım Yapıyor

Güney Kore'nin en eski bankacılık kurumu olan Shinhan Bank, dijital varlık saklama hizmetlerini yeni bir yatırımla hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanan habere göre Shinhan Bank, dijital varlık saklama hizmeti veren işletmelerden oluşan bir endüstri konsorsiyumu olan Korea Digital Asset Trust'a (KDAC) yatırım yaptı. Girişim, Korbit tarafından, blokzincir start-upı Blocko ve dijital varlık araştırma şirketi Fair Square Lab ile işbirliği içinde başlatıldı. Bu yeni yatırımla Shinhan Bank, kendi kripto para birimi saklama işini sunmaya yaklaştı.

Ağustos 2020'de Shinhan Bank, bir başka büyük Güney Kore bankası Woori ile birlikte kripto saklama hizmeti sunmayı planladığını duyurmuştu.

Shinhan Financial Group başkanı ve CEO'su Yong-Byung Cho, dijital varlık saklama işleminin bankanın uyum yeteneklerinden ve saklama deneyiminden yararlanacağını belirterek bu açıklamada bulundu:

"Saklama hizmetlerinde rekabet gücünü güvence altına alacağız ve Özel Mali Bilgi Yasası'nın uygulanması nedeniyle hızla değişen dijital varlık pazarına proaktif olarak yanıt vereceğiz.”