KPMG, Mülk İnşaatları Sırasında Kullanılan Kaynakları Takip Etmek İçin Blokzincir Tabanlı Bir Platform Geliştirecek

Büyük Dörtlü (Big Four) muhasebe firması KPMG, binaların kaynağını takip etmek için blokzincir tabanlı bir platform geliştirmek adına Avustralyalı emlak geliştiricileri Mirvac ile iş birliği yaptığını duyurdu. Platform, Yeni Güney Galler eyalet hükümeti tarafından görevlendirildi. Ürünlerini blokzinciri kullanarak takip etmek için tedarik zinciri girişimlerinden ilham alan platform, mülk sigortacılarının, yatırımcıların ve mal sahiplerinin bir mülkün inşaatı sırasında kullanılan kaynaklar, taşeronlar ve inşaat süreçleri hakkında doğrulanmış verilere erişmesine izin verecek. Çalışan bir modelin altı ay içinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Mirvac'ın baş dijital sorumlusu William Payne, bir mülk inşa ederken kullanılan malzemelerin ve süreçlerin güvenliği hakkında sertifikasyona ve ayrıntılı kayıtlara erişmek isteyen tüketicilerin karşılaştığı zorluğu vurguladı:

“Bir binaya neyin girdiğine dair ne kadar çok içgörüye sahip olursanız ve sadece fiziksel malzemeleri değil, aynı zamanda bunları kurmakta kimin yer aldığını anlarsanız, tüm tarafların binanın kalitesine olan güveni o kadar artar.”