Kripto Endüstrisindeki Sıkı Denetimlere Karşı Senatör Lummis Tepki Gösterdi

Senatör Cynthia Lummis Yahoo Finance ile yaptığı son röportajda, 2023 yılı boyunca kripto endüstrisine yönelik Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) artan sıkı denetimlerine karşı olumsuz bir görüş dile getirdi.

Röportajında, Senatör Lummis, SEC'nin eylemlerinin agresif doğasını eleştirerek bunun gereksiz ve aşırı genişlemeye gittiğini ifade etti. Özellikle Lummis, ajansın Mart 2022'de yayımladığı ve "Personel Muhasebe Bildirisi 121" olarak bilinen tartışmalı yeni kripto politikalardan birine karşı çıktı. Bu politika finansal kurumların müşterilerinin kripto varlıklarını bilançolarında tutmalarını ve yatırımcıları ilgili riskler konusunda uyarıda bulunmalarını gerektiriyor. Hükümet Sorumluluk Ofisi, SEC'nin bu politika rehberliği için Kongre'den onay alması gerektiğini bildirdi.

Senatör Lummis, bu politikanın bağlayıcı hale gelmesini engelleme sözü verdi ve bunu SEC'nin yetki aşımının bir başka örneği olarak değerlendirdi. Lummis, eğer uygulanırsa bu bildirinin dijital varlık saklayıcı biriminin iflası durumunda tüketicilere zarar verebileceği endişelerini dile getirdi.