Kripto Madencilik Firması Argo Blockchain, Kuzey Amerika'daki Faaliyetlerini Genişletmek İçin İki Veri Merkezi Satın Aldığını Duyurdu

İngiltere merkezli bir kripto madencilik firması olan Argo Blockchain, Kuzey Amerika'daki faaliyetlerini genişletmek için bir adım daha attığını belirterek Kanada'nın Quebec kentinde iki veri merkezi satın aldığını duyurdu.

Argo CEO'su Peter Wall, şu şekilde bir açıklamada bulundı:

“Argo'nun Kanada'daki veri merkezlerini satın alması, madencilik üretimimiz ve madencilik maliyet tabanımız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaya çalışırken aynı zamanda uzun vadeli büyüme için sağlam temeller atmamızı sağlıyor. Bu, şirket için bir başka dönüm noktasını temsil ediyor.”

Halihazırda Argo'nun mülkiyetinde bulunan madencilik ekipmanını kullanan veri merkezlerinin birleşik güç kapasitesi 20 MW’dır ve çoğunlukla hidroelektrik enerji kullanmaktadır.


Hatırlatma: Şubat ayı başlarında Argo, şirketin 2021'in ilk çeyreğinin sonunda madencilik kapasitesini %204 oranında artırma girişiminin bir parçası olarak 200 MW'lık bir kripto madencilik tesisi inşa etmek için Teksas'ta 17.5 milyon dolar değerinde 320 dönümlük arazi satın aldığını duyurmuştu.