Kripto Para Milyarderlerinin Sayısı Hızla Artıyor

Kripto pazarının genişlemesi ve kitleler tarafından daha çok benimsenmesi arttıkça, yapılan araştırmalara göre kripto para milyarderlerinin sayısı gün geçtikçe hızla artıyor. Potansiyelinin çeşitli ve yüksek olduğunun insanlar tarafından düşünülmesi kripto para birimlerine yatırım yapan kişi sayısında artış olmasını tetikledi.

Toplamda 19 kripto milyarderinin olduğu bilinmektedir. Satoshi Nakamoto ve Vitalik Buterin'in de bu kripto para yatırımcı grubu arasında olup olmadığı tahminler arasında. Bu 19 kripto para milyarderinden neredeyse tamamı servetlerini Bitcoin yatırımlarından veya kendi blokzincir ile ilgili şirketlerinden kazandı. 19 milyarderi arasında Coinbase CEO’su Brian Armstrong, OpenSea'den Alex Atallah ve Devin Finzer, Ripple'dan Chris Larsen ve Jed McCaleb yer almaktadır. 20. kripto para milyarderinin ise Vitalik Buterin olabileceği düşünülmektedir.

Bilinen en zengin kripto para milyarderi bir kripto para platformunun CEO'su ve kurucusu Changpeng Zhao’dur. Yaklaşık olarak 20 milyarın üzerinde varlığa sahiptir ve dünyanın en zengin insanları listesinde yer almaktadır.

Bilinen en genç kripto para milyarderleri ise Sam Bankman-Fried ve Vitalik Buterin’dir.