Kripto Para Veri Sağlayıcısı Kaiko, Asya'daki Merkezini Singapur'dan Hong Kong'a Taşıyacak

Paris merkezli kripto para piyasası veri sağlayıcısı Kaiko'nun İcra Kurulu Başkanı Ambre Soubiran, Bloomberg'e verdiği demeçte Kaiko'nun, Hong Kong’ta dijital varlıklara yönelik son düzenleme değişiklikleri arasında büyüyen fırsatlar gördüğü için Asya merkezini Singapur'dan Hong Kong'a taşıyacaklarını söyledi.

Soubiran, Hong Kong düzenleyicilerinin dijital varlıklara yönelik son değişiklik ve girişimlerinin hedge fonları ve varlık yöneticilerinin yanı sıra şehre daha fazla sermaye çekeceğini belirtti.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz ay, Hong Kong'un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), kripto para borsalarının perakende yatırımcıların belirli büyük sermayeli token’ları alıp satmasına izin verecek lisanslar için başvurma gerekliliği de dahil olmak üzere sanal varlık ticaret platformları için taslak kurallar yayınlanmıştı. Hong Kong'daki kripto para borsaları için yeni lisanslama rejiminin 1 Haziran'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bloomberg'e göre, Çin İrtibat Bürosu yetkilileri Hong Kong'daki kripto para toplantılarına sık sık konuk oluyor. Bazı paydaşlar bunun Hong Kong'un bir kripto para merkezi olma çabasının bir onayı olarak görülebileceğini düşünüyor.

Çin'in Özel İdari Bölgesi, ayrı yasal sistemini ve pazarlarını bir test alanı olarak kullanıyor. Ulusal Halk Kongresi üyesi ve kripto para avukatı Nick Chan konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Çin'deki finansal istikrarı tehdit etmemek için alt çizgiyi ihlal etmediği sürece, Hong Kong 'Bir Ülke, İki Sistem' altında kendi arayışını keşfetmekte özgürdür."

Eski bir İngiliz kolonisi olan Hong Kong, 1997 yılında "tek devlet, iki sistem" stratejisiyle Çin yönetimine devredilmişti.